Vi elsker tomater!

Vores mission er at inspirere dig til at dyrke og prøve nye og spændende tomatsorter.

Vores mål er at hjælpe dig så du får succes med at dyrke tomater både i drivhus, på friland, i krukker og på altanen. Alle har mulighed for at dyrke tomater og kunne dyrke skønne velsmagende og smukke sorter. Det handler om at vælge de rette sorter.

For at hjælpe dig med at finde og udvælge tomatsorter, har vi udviklet Tomatdatabasen – som er et online gratis dansksproget database med informationer om tusindevis af tomater.

Tomatdatabasen er så vidt vides, den største dansksproget database om tomater, og er et privat hobbyprojekt af Tina og Lars Laugesen.

Motivationen til at startede med at opbygge databasen, var at vi – nok ligesom mange andre – forsøgte at holde styr på vores tomatsorter, i et excel-ark.
Da vi ikke synes at det gav de muligheder som vi ønskede,  søgte vi efter et andet alternativ – men fandt det ikke. Det blev startskuddet til vores lille hobbyprojekt – som vi har besluttet at stille til rådighed for andre, kvit og frit.

Tomatdatabasen samler løbende informationer og foto om sorterne, og vi er rigtig glade for at vores brugere sender os kommentarer, viden, erfaringer, informationer, historier og foto – vi må bruge på siden.

Tomatdatabasen er under fortsat udvikling – og vil ændre sig over tid… der kommer nye funktioner til, og løbende kommer der nye sortsnavne og foto.

Informationerne er indsamlet via mere end 70 internationale og nationale web-sites – og er et forsøg på at samle nogle af de mange informationer eet sted. Det betyder for dig, at du ikke længere skal besøge mange forskellige producenter for at læse om de enkelte tomatsorter.

Tomatdatabasen har mange forcer – een af dem er, at det er det eneste sted hvor du kan læse bedømmelse af tomater – skrevet af dem der dyrker dem, og under det danske klima.

Har du forslag, ideer eller kommentarer – så skriv gerne til os.

Du finder tomatdatabasen ved at på fanen “Tomatdatabasen” i menuen eller  klikke her – det er GRATIS at anvende og GRATIS at oprette sig i.

Vi vil gerne takke alle dem som velvilligt har stillet deres foto til rådighed.

Har du foto af de sorter vi mangler, som du kunne tænke dig at stille til rådighed, som du selv har taget og har ejerskab over, så tager vi rigtig gerne imod!

God fornøjelse